Мої зацікавлення
Мої зацікавлення
300 г гарбуза 4 сирі жовтки 50 г масла 150 г шинки сіль перець майоран олія 3-4 ложки борошна Гарбуз помила, обчистила, а потім натерла його на крупній тертці. Жовтки ретельно розтерла у порцеляновій мисці з розм’якшеним маслом. Шинку порізала дуже дрібненькими кубиками. З’єднала у гарбуз із жовтками, додала шинку, борошно, спеції, посолила й добре вимішала тісто до утворення однорідної маси. У пательні розігріла олію й посмажила млинці, викладаючи їх…
Цей напій прикрасить будь-яке свято, а особливо – свято Трійці. Пелюстки 40 квіток троянди чайної залити 1 л окропу, накрити покришкою і залишити на ніч. Вранці процідити, віджати пелюстки та зафіксувати червоний колір, додавши до трояндового настою 0,5 ч.л. лимонної кислоти. За тим у ємність засипати 1-1,5 ст. цукру (за смаком) і розмішати його до повного розчинення. На завершення додати 0, 5 л горілки. Зазвичай лікеру дають настоятися 3 дні.
Куряча грудка – 1-2 шт., яйця – 3-4 шт., цибуля – 1-2 шт., гриби – 200-300 г, майонез. Курку та яйця відварити, гриби пробланширувати 5 хв., потім обсмажити з цибулею (1 шт.) Все скласти шарами: м’ясо (половина) – пластинами, цибуля попередньо нарізана кільцями й маринована в оцті (половина), яйця кільцями (половина), майонез і решта: гриби, м’ясо, цибуля, майонез, яйця, майонез. Прикрашаємо зеленню, горошком, можна – тертим жовтком. *«Глибочанський» – від…
На 1 кг моркви: 1 велика голівка часника, 3-4 ст. л. цукру, 2-3 ст. л. оцту (можна менше), 1 ч. л. солі, по 1 ч. л. червоного і чорного меленого перцю, 1 ч. л. меленого коріандру, можна інші спеції за смаком, 150-200 г олії (можна соєвої). Підготовлену (натерту) моркву з’єднати зі спеціями, сіллю, цукром. Залити нагрітою майже до кипіння олією. Додати часник, оцет. Все ретельно вимішати. Краще одразу натрамбувати…
300 г гарбуза 4 сирі жовтки 50 гмасла 150 гшинки сіль перець майоран олія 3-4 ложки борошна 1. Гарбуз помила, обчистила, а потім натерла його на крупній тертці. 2. Жовтки ретельно розтерла у порцеляновій мисці з розм’якшеним маслом. 3. Шинку порізала дуже дрібненькими кубиками. 4. З’єднала у гарбуз із жовтками, додала шинку, борошно, спеції, посолила й добре вимішала тісто до утворення однорідної маси. 5. У пательні розігріла олію й…
Опубліковано в
Наукові інтереси
Четвер, 18 грудня 2014, 16:54
Нотатки Марини Брацило із "Сади блаженств" - Моріс Метерлінк. Синій птах. Видавництво "Молодь",1988
Нотатки Марини із «Сади блаженств», стор.11. «...Вот впереди всех - Великая Радость Быть Счастливым, она улыбается всякий раз, когда нарушенная…
Свій останній в житті Великдень Марина зустрічала в родині батьків у Запоріжжі. Як і багато років поспіль, вона спекла паски, вони вдалися і поетеса, за редакторською звичкою, їх сфотографувала. Рецепт, що вона завжди використовувала, дістався їй від маминої мами - бабусі Надії Тимофіївни, з якою ним поділилася сусідка – баба Маруся Семенюта (ст.Гайчур, Запорізька область). Для паски знадобиться: 1 літр молока 10 яєць 3 - 3,5 ст. цукру 70 г…
Четвер, 30 серпня 2012, 19:12
Троянда для Маленького Принца: казка для дорослих
Ця історія почалася в моєму дитинстві... Зі знайомства…
Неділя, 01 квітня 2012, 14:35
Андре Моруа. Листи незнайомці
Знайомству з цією книгою я заввдячую моїй мамі, Людмилі Федорівні. Вона якось сказала: "Цю книгу я записувала в цитатах, уже…
Мій настрій
Така тендітна, ніжна, тепла - мов сама весна...
Останнє
- Пробач, безімення... в Пам’яті Юрчика (14.03.24)
- Садівниця (повний текст) в Пісні (12.03.24)
- З Всесвітнім Днем письменника в Новини (03.03.24)
- Так буває: щось насниться в І залишаться - вірші (01.03.24)
- ГЕЙ, ДОЛЕ МОЯ в Пісні (26.02.24)
- Паперові троянди в Пісні (21.02.24)
- Дивна ніч в Пісні (16.02.24)