1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
Мої зацікавлення
Субота, 03 лютого 2018, 10:49

Морква по-корейськи

На 1 кг моркви: 1 велика голівка часника, 3-4 ст. л. цукру, 2-3 ст. л. оцту (можна менше), 1 ч. л. солі, по 1 ч. л. червоного і чорного меленого перцю, 1 ч. л. меленого коріандру, можна інші спеції за смаком, 150-200 г олії (можна соєвої).   Підготовлену (натерту) моркву з’єднати зі спеціями, сіллю, цукром. Залити нагрітою майже до кипіння олією. Додати часник, оцет. Все ретельно вимішати. Краще одразу натрамбувати…
Понеділок, 18 грудня 2017, 18:51

Рецепт від Марини: оладки гарбузові

300 г гарбуза 4 сирі жовтки 50 гмасла 150 гшинки сіль перець майоран олія 3-4 ложки борошна   1. Гарбуз помила, обчистила, а потім натерла його на крупній тертці. 2. Жовтки ретельно розтерла у порцеляновій мисці з розм’якшеним маслом. 3. Шинку порізала дуже дрібненькими кубиками. 4. З’єднала у гарбуз із жовтками, додала шинку, борошно, спеції, посолила й добре вимішала тісто до утворення однорідної маси. 5. У пательні розігріла олію й…
Понеділок, 15 травня 2017, 10:52

Наукові інтереси

Написав administrator

foto0006

 

foto0006

 

foto0006

Нотатки Марини із «Сади блаженств», стор.11. «...Вот впереди всех - Великая Радость Быть Счастливым, она улыбается всякий раз, когда нарушенная…
П'ятниця, 18 квітня 2014, 18:33

Рецепт паски від Марини Брацило

Свій останній в житті Великдень Марина зустрічала в родині батьків у Запоріжжі. Як і багато років поспіль, вона спекла паски, вони вдалися і поетеса, за редакторською звичкою, їх сфотографувала. Рецепт, що вона завжди використовувала, дістався їй від маминої мами - бабусі Надії Тимофіївни, з якою ним поділилася сусідка – баба Маруся Семенюта (ст.Гайчур, Запорізька область). Для паски знадобиться: 1 літр молока 10 яєць 3 - 3,5 ст. цукру 70 г…
                        Ця історія почалася в моєму дитинстві... Зі знайомства…
Неділя, 01 квітня 2012, 14:35

Андре Моруа. Листи незнайомці

Знайомству з цією книгою я заввдячую моїй мамі, Людмилі Федорівні. Вона якось сказала: "Цю книгу я записувала в цитатах, уже…
ЗНАДОБИТЬСЯ Фарш (будь-який) - 0,5 кгЯйця - 2-3 шт.Крохмаль - 3-4 ст. л.Майонез - 2-3 ст. л.Цибуля - 1шт. (за бажанням)Сіль, перець, спеції - за смаком. ПРИГОТУВАННЯ Всі інгредієнти ретельно перемішати в мисці. Дати постояти (чим довше фарш маринується, тим швидше готується полтім страва). Розігріти у пательні олію, викладати фарш ложкою, розрівнюючи у вигляді відбивних (0,5-0,7 см завтовшки). Смажити з обох боків до золотавого кольору. ПОРАДА Кількість крохмалю може варіюватися…
П'ятниця, 14 жовтня 2011, 18:58

Пиріг "Дружба" (рецепт тата)

ЗНАДОБИТЬСЯ 4-5 яєць 1,5 скл. цукру 125 г маргарину 1,5скл. кефіру або сметани 1 ч. л. соди (погасити оцтом)  3 скл. борошна 2 ст. л. какао    Яйця збити з цукром. Розтопити маргарин і влити у збиту масу, перемішати. Додати кефір та соду Знову перемішати й додати борошно.  Ретельно вимішати. Розділити на 3 частини. У 2 частини додати какао, розмішати. Змастити  форму для кекса (з отвором посередині). Якщо такої немає,…
Неділя, 09 жовтня 2011, 17:24

анекдот

Написав administrator

Закінчують Баба Яга та Василіса Прекрасна школу. Обговорюють майбутнє.

- Я, - говорить Василіса, - до Поплавського піду. Я ж така гарна! І співати вмію...

- А я зате розумна, - говорить Баба Яга. Тож вступатиму до "Могилянки".

Минув рік. Зустрілися Яга з Василісою. Діляться враженнями.

- Можливо, я й не найгарніша в університеті, - говорить Василіса, - зате найрозумніша - факт.

- А я хоч і не найрозумніша в академії, - каже Яга, - та гарнішої за мене там не знайдеш...