1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
20 травня 2014

На Хортиці звучала поезія Марини Брацило

Як відомо, в шкільній програмі наприкінці навчального року передбачено вивчення літератури рідного краю.

Ще за життя Марини Брацило її творчий доробок викликав увагу вчителів та учнів запорізьких шкіл, тому вона неодноразово виступала зі своїм творчим доробком перед запорізькою молоддю. У цьому році літературна вітальня в колишній СШ №43, тепер навчально-виховному комплексі «Запорізька Січ», що на острові Хортиця, була присвячена пам’яті колишньої відомої учениці.

Незвично хвилююче лилася поезія поетеси при свічках, під акомпанемент піаніно. І ніби по-новому зазвучали тут, на Хортиці, рядки широко відомого однойменного Маринчиного вірша: « Я не молюсь, я зроду тут живу, в зеленому дзвінкому пантеоні...»

Серед вихованців школи, яка має військово-спортивний профіль, особливе зацікавлення викликали поезії на козацьку тематику. Для багатьох восьмикласників одкровенням стали повідомлення однокласників, що Марина зростала зовсім поруч, у Науковому містечку разом із їх батьками. Слухачі вітальні також зацікавлено сприйняли повідомлення про те, що їх навчальний заклад підтримав проведення Всеукраїнського конкурсу молодої української поезії та авторської пісні імені Марини Брацило і готовий надати майданчик його учасникам у грудні поточного року для проведення поетичних майстер-класів.