1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
12 вересня 2014

І ця любов взаємна...

Подія, яку, віриться, споглядали з небес поетеса Марина Брацило та її чоловік Юрій Нога, відбулася.

Їх поетичні рядки звучали в улюбленому ними Львові в колі друзів та учасників традиційного Форуму видавців. Як і було передбачено Програмою, в перший же день його роботи в актовій залі Львівської організації НСПУ пройшла презентація Маринчиної «Шовкової держави» та «Рядків з сигаретної пачки» Юрка. Здавалося б, що ті стосики книжок на столі на поруч із корзиною квітів та сімейним фото творчої пари... А зазвучали перші слова спогадів про них, короткі римовані рядки, і всім присутнім здалося, що вони десь поруч і ось – ось зайдуть до зали...

Більше години тривало це зворушливе спілкування. Сергій Пантюк, секретар НСПУ по роботі з молодими авторами, ведучий презентації, давній товариш подружжя, - згадав витоки їх творчого становлення та незабутні миттєвості, які були проведені разом. Директор видавництва «Смолоскип» Ростислав Семків представив поетичні рядки Юрія, посмертно видані за сприяння «Смолоскипу», та розповів про період його та Марининої діяльності у видавництві. Видавництво «Наш формат», яке теж на благодійних засадах видало книгу Марини Брацило, представляв Ярослав Гадзінський, який наголосив на тому, що Марина була не лише талановитою поетесою, а і прекрасним редактором.

Теплими спогадами про Юру та Марину поділився «смолоскипівець» - запоріжанин Віталій Бабенко - літератор та тележурналіст, а також львівський скульптор (донедавна запоріжанин) Сергій Жолудь, який створив пам’ятник поетесі на місці її поховання у рідному Запоріжжі.

Від родини висловила щиру подяку всім присутнім за добру пам'ять про Марину Брацило (Ногу) та Юрія Ногу Маринчина сестра - львів’янка Олена Залюбовська.

Для історії зафіксував подію на світлинах, які найближчим часом буде розміщено на цьому сайті, смолоскипівець Микола Леонович.

Тож можна сказати, що Львів тепло і сердечно презентував творчість Марини і Юрія, що засвідчило: з цим містом у них любов давня і взаємна...