06 травня 2016

На Великодному тижні вшанували Марину Брацило

Друк

Мистецька громадськість Запоріжжя на Великодному тижні вшанувала поетесу та пісняра Марину Брацило зібранням у Запорізькому обласному художньому музеї куди було передано її скульптурне погруддя автором - Сергієм Жолудем.

Львівський скульптор родом із Запоріжжя є автором пам’ятника, встановленого на місці поховання мисткині на о.Хортиця. Погруддя Марини Брацило було створене, як перехідна модель до двометрового надгробку і воно досі залишалося в художній майстерні, де народжувалася скульптурна композиція. Дізнавшись про це, Маринчини друзі настояли на тому, щоб ця довершена робота знайшла своє місце в обласному художньому музеї що і було зроблено, скориставшись приїздом скульптора до Запоріжжя на Великдень до батьків.

То ж сьогодні, 5 травня, ця подія зібрала зацікавлене коло: автора, музейників, рідних Марини та її друзів. Зворушливу атмосферу одразу створив актор, член Оргкомітету Всеукраїнського конкурсу імені Марини Брацило «Хортицькі дзвони» Дмитро Московцев своїми спогадами про поетесу та виконанням її пісень. Не стримувала сліз Маринчина родина та присутні. Зокрема, хвилюючим був виступ голови обласного осередку Спілки краєзнавців Запоріжжя Олени Денисенко, яка зазначила, що ця громадська організація вирішила долучиться до справи увічнення пам’яті знаної запоріжанки.

Головний хранитель фондів музею Алевтина Медведєва у відповідь наголосила на тому, що збереження мистецьких творів, які фіксують духовні процеси на Запоріжжі, є одним із напрямів формування музейних фондів.

А ще вразила реакція на подію місцевих ЗМІ, які не дивлячись на камерність заходу, дізналися про нього і зацікавлено все зафіксували, за що їм окрема подяка!

Повернутись нагору