30 листопада 2016

Вечір пам'яті Марини Брацило (ПРЕС-АНОНС)

Друк

ПРЕС-АНОНС

1 грудня 2016 року о 14:00 у лекційній залі

Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки (1 поверх)

відбудеться вечір пам”яті поетеси Марини Брацило "Поетами народжуються" .

2 грудня виповнилося б 40 років від дня народження Марини Брацило — талановитої запорізької поетеси, піснярки, журналістки, яка передчасно пішла із життя у 2013 році. Їй було лише 36 років, але вона встигла залишити по собі яскравий, незгасаючий слід. У 1997 році Марина стала наймолодшим членом Національної спілки письменників України, видала шість поетичних збірок: “Хортицькі дзвони” (1995), “Благовіст” (1996), “Мелодія вічних прощань” (1997), “Сонцетяжіння” (2001), “Чоти пори любові” (2006), “Mare amoris” (2011), підготувала до видання, але не встигла видати книгу “Шовкова держава” (вийшла посмертно у 2014 році). Марина - переможець багатьох літературних та пісенних обласних і Всеукраїнських конкурсів та фестивалів, автор численних публікацій в періодичних виданнях, член журі Всеукраїнського конкурсу живої поезії "Молоде вино".

У1999 р. ім”я Марини було включено Американським Біографічним Інститутом до номінації "Жінка року" та до Міжнародного словника видатних особистостей.

В рамках заходу відбудеться відкриття книжкової експозиції “Поетами народжуються”, на якій буде представлено збірки віршів, особисті речі, рукописи, записники, щоденники, світлини з сімейного архіву Марини Брацило.

На вечорі лунатимуть вірші та пісні поетеси, спомини колег та друзів Марини. На захід запрошено Стадніченко О.О., завідуючу кафедри українознавства ЗНУ, Денисенко О.В., голову Запорізького відділення національної спілки краєзнавців України, Віхляєва В.В., голову Запорізької обласної організації Національної спілки письменників України та Дмитра Московцева, актора, заступника директора Нового театру, члена Оргкомітету Всеукраїнського конкурсу молодої української поезії та авторської пісні «Хортицькі дзвони» імені Марини Брацило.

Студенти театрального відділення Запорізького національного університету, під керівництвом Заслуженої артистки України Любов Фріган, представлять пісенно-поетичну композицію на тексти Марини.

Запрошуємо на захід всіх шанувальників поетичного слова та прихильників таланту Марини Брацило. Вхід вільний.

Контактна інформація: 787-53-52, 787-53-70, https://www.facebook.com/cnk.zounb

Повернутись нагору