1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
02 листопада 2017

"Хортицькі дзвони" беруть молоді голоси під своє крило"

29 жовтня на Запорізькій книжковій толоці - 2017 відбулася презентація Всеукраїнського конкурсу молодої української поезії та української авторської пісні імені Марини Брацило "Хортицькі дзвони".

Відомий конкурс “Хортицькі дзвони” продовжує вражати слухачів талантами та набувати нових масштабів. Цього року він стартував уже вчетверте, а участь у ньому взяли молоді автори аж 16 областей та 8 обласних центрів України. Запорізьку область представляють 15 учасників. Ім'я переможця і лауреатів ми дізнаємося 1 грудня на гала-концерті, який відбудеться о 16:00 у актовій залі 2 корпусу Запорізького національного університету, куди ведуча презентації Ірина Цапліна урочисто запросила усіх охочих.
“Хортицькі дзвони” — це конкурс, — зазначив голова журі Іван Андрусяк, — який покликаний робити те, що робила Марина Брацило — брати молодий голос під своє крило і виводити його у світ”. І дійсно, так багато юних обдарувань, які брали участь у конкурсі минулих років, зараз видають власні збірки та досягають нових обріїв на літературній ниві!

29 жовтня гості ЗКТ мали вдачу познайомитися із поетичним доробком молодих і, водночас, дуже успішних авторів. Свої поезії зачитали лауреати конкурсу “Хортицькі дзвони” Олена Ольшанська — учасниця фестивалів Книжковий Арсенал, Форум видавців, Славянський вянок (Білорусь), авторка збірки віршів та каліграм “Перепрошивка” (2016), чиї твори перекладені англійською та литовською мовами, Ірина Сажинська — авторка збірки “Приблизкість” (2016), чиї вірші перекладені польською мовою та публікуються в альманахах “Кругозір”, “Гранослов”, часописі “Хортиці”, газеті “Літературна Україна” та ін., Катерина Бойко — авторка збірки віршів “Я починаю цей день” (2014), член Запорізького об'єднання художників “Колорит”, дипломант міжнародного музично-поетичного фестивалю “Звезда Рождества”, Ліна Біла — лауреат конкурсів “Мій рідний край” та “Молода муза”, авторка збірки “Міжнамилю” (2017).

А також переможці “Хортицьких дзвонів” у номінації “Надія конкурсу” Ілля Менсітов — один із авторів збірки “Поезія, натхненна жінкою” та Олександр Смирнов — лауреат обласних конкурсів “Розкрилля душі”, “Подаруй мені казку”, “Перлина Запоріжжя”.

Яскраві й чуттєві поезії юних обдарувань, їх творчі звершення та згадки про переживання на конкурсі не могли не надихнути публіку. Тому чудовим завершенням презентації була автограф-сесія, на якій і молоді поети, і більш досвідчені митці підписали натхненним слухачам свої збірки.

Тая Живиця, учасниця літературної студії
імені Марини Брацило