1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
30 березня 2018

Творчість Марини Брацило вивчають на уроках літературного краєзнавства

Запорізький навчально-виховний комплекс №109 в рамках тижня української мови та літератури присвятив 23 березня літературному Запоріжжю, адже наш рідний край буяє розмаїттям творчих особистостей, які внесли вагомий внесок у літературну спадщину України.

 

Я не молюсь. Я просто тут живу –
В зеленому дзвінкому пантеоні.
В сторіччями цілованих долонях
Я кроками розхитую траву.

Ці прекрасні рядки про острів Хортиця були написані запорізькою мисткинею Мариною Брацило. І саме її пам'яті був присвячений цей день. Вона сучасна поетеса, чиї твори наповнені любов'ю до свого краю і до життя.В кожному рядочку її поезій бринить ніжність і здається, що писала їх не рука людини, а душа.

Протягом дня на першому поверсі ЗНВК№109 працювала виставка, присвячена цій Богом обдарованій дівчині. На ній було представлено особисті світлини, дипломи та грамоти, якими люб'язно поділилася з нами мама Марини Брацило Людмила Федорівна. Вчитель української мови та літератури Лутченко Вікторія Вікторівна розповідала учням про захоплення поетеси, про натхнення, яке вона черпала від рідної землі, від отчого дому. Діти із захопленням слухали і прагнули якомога більше дізнатися про письменницю.

Протягом дня в кабінеті 245 Лутченко В.В. організувала виставку творчого доробку мисткині і учні мали змогу погортати збірки її поезій, які були подаровані мамою Марини Брацило для нашої шкільної бібліотеки. А уроки української літератури в цьому кабінеті сьогодні були присвячені лише поетесі. Учні 8-х класів слухали вірші Марини та переглядали відео про її життєвий та творчий шлях.

Під час уроків вчителі української мови та літератури провели відеоперерви та хвилинки поезії. Цей день був дуже насиченим та багатим на емоції. Сподіваємося,що він залишив відгук у серцях наших дітей.