1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
29 листопада 2019

Прес-конференція з підведення підсумків "Хортицьких дзвонів" - 2019" та оголошення переможців конкурсу

Всеукраїнський конкурс молодої української поезії та авторської пісні ім. Марини Брацило «Хортицькі дзвони» вперше стартував у 2014 році за ініціативи творчої громадськості запорізького краю в пам’ять про українську поетесу та автора-виконавця родом із Запоріжжя. Організатором конкурсу став Запорізький національний університет, який у далекому 1999 році закінчила мисткиня. З 2017 року співорганізатором конкурсу, в рамках виконання Програми функціонування і розвитку української мови в м. Запоріжжі на 2016 - 2020 рр., є Запорізька міська рада.

У 2019 році конкурс зібрав під своїм дахом молоді творчі обдарування в галузі літератури та авторської пісні з 9 областей та 9 обласних центрів України. Найбільш активними були міста Київ, Львів, Харків та Вінниця. З областей в лідерах Харківська та Херсонська області. В цьому році більш активними були і запоріжці. Обласний центр представили на конкурсі аж 7 поетів-початківців. Від Запорізької області творчі подання надійшли з Вільнянського, Веселівського та Пологівського районів. Всього в цьому році до конкурсу долучилися близько півсотні номінантів віком від 15 до 25 років.

Журі конкурсу на чолі з киянами - письменником Іваном Андрусяком та співголовою журі, автором-виконавцем Віктором Нестеруком залишається незмінним продовж усіх шістьох років. У заході візьмуть участь запорізькі члени журі: художній керівник Театру поетичної пісні Олена Алексєєва, заслужений працівник культури України Володимир Артемьєв, співак та композитор, заслужений діяч естрадного мистецтва Анатолій Сердюк, а також партнери конкурсу.

На прес-конференції Оргкомітет представить широкому загалу імена переможців у номінаціях «Поезія» та «Авторська пісня», а також володарів спеціальних призів від партнерів конкурсу: за патріотичні мотиви в поезії, за висвітлення в поезії теми збереження родинних цінностей, за новаторство в поезії, за написання пісень на слова Марини Брацило та «Надія конкурсу».

Відбудеться також церемонія нагородження запорізьких учасників, які стали його лауреатами або отримали його спеціальні відзнаки.

Як показав час, увага конкурсу до творчої молоді віком від 15 до 25 років, що знаходиться на початку свого творчого становлення, виправдана, адже талант людини проявляється вже в дитинстві, і від того, як рано розкриється творче обдарування особистості, залежить її подальша доля.

У цьому сенсі життєвий приклад поетеси та пісняра Марини Брацило, її шлях у літературі - дійсно достойний наслідування. Її раннє становлення, як творчої особистості, яскравий талант, служіння рідному українському слову – це саме те, що успішно пропагує Всеукраїнський конкурс молодої української поезії та авторської пісні імені Марини Брацило «Хортицькі дзвони».